En veterinär får undersöka kaninens ögon

En veterinär får undersöka kaninens ögon

Hejsan på er

För ett litet tag sen fick barnen en kanin och allting har fungerat jättebra, den är supermysig och tam och barnen sköter om den utan att man behöver påminna om det. Nu verkar det som den lilla ha fått någon ögoninflammation så vi ska ta med den till en veterinär i Halmstad i eftermiddag. Förhoppningsvis behövs det bara några ögondroppar eller någon ögonsalva för att hon ska bli frisk och kry igen.

När jag var liten hade vi alltid husdjur och det var ett så bra sätt att lära sig ta ansvar för en levande varelse, man växer som människa när man får lagom med ansvar och det är viktigt med empati för djur. Barnen har hittills skött allting väldigt bra och det är sällan som jag behöver påminna de om att fylla på vatten eller mat eller att de ska rengöra buren. Vi har gjort en utomhushage som kaninen får springa i också och få en chans att mumsa friskt sommargräs.

Jag och min man hjälper ju barnen att sköta kaninen men huvudansvaret har vi lagt på barnen så att de ska lära sig hur beroende ett djur är av en. Ute i det vilda klarar de sig själva, men våra tamdjur behöver oss och då måste vi ge de allt de behöver. Mat, vatten, en ren bädd och kärlek.

Sen har vi också pratat om att en kanin inte lever i all evighet utan det kommer en dag då kaninen kommer somna in, jag tror att det är bra att prata om sånt öppet och ärligt. Det är ju ett sorgligt ämne och man får bli ledsen, men det är inte farligt varken att känna sig ledsen eller känna sorg och saknad. Då har vi varandra och kan trösta varandra. Nu önskar jag er en fin dag!


Kommentarer är stängda.